søndag 8. mai 2016

Kvarøytur 8 - 10 april 2016

Hver vår bruker vi Lappekjerringer å dra på tur sammen. I begynnelsen dro vi bare på en ettermiddagstur, spiste middag ute og handlet litt vårblomster på gartneri eller planteskole. Så begynte vi å ta helgeturer (fra fre til lø) til Bodø, der fikk vi handlet masse lappeting og Polarquilt holdt åpent ekstra for oss på lørdager. Men så stengte Polarquilt, og vi hadde lyst å sy på turen vår.
Så i år dro vi  til Kvarøy, der vi leide oss Sjøhus og syhus.

Kvarøy, eller Indre Kvarøy som vi var på er ei øy her på vakre Helgelandskysten. Den ligger bare "noen meter" sør om Polarsirkelen og vi kunne se Vikingen fra hyttene våre. Vikingen er øya som Polarsirkel gå over og som det står en polarsirkelglobe på.


To ganger pr dag er Nordlandsexpressen (NEX) innom Kvarøy, foruten en lokalbåt som er innom titt og ofte, og 3 ganger i uken ei ferje. Vi kom med NEXen fra Nesna tidlig fredag morgen.


Det bor ca. 70 mennesker på øya og næringlivet er imponerende til å være en så liten plass.
De produserer t.o.m salt her, av saltvann som er hentet på 80 meter dyp.


En flott båthavn hadde de med plass til både næring og private båter. Vi leide det hvite huset helt til høyre og hadde det som Systue. Det var egentlig et ganske så nytt samfunnshus som også passet helt perfekt til vårt bruk.


Ettersom vi hadde god plass på samfunnshuset og vi brukte bare to av 5 Sjøhus aventerte vi på FBsiden "Quiltere på Helgeland" at flere kunne hive seg med oss.
Så i tillegg til oss 6 fra Nesna var det 2 damer fra Mosjøen og 4 damer fra Mo i Rana, så vi var hele 12 stykker til sammen.

Det ble sydd fra tidlig morra til seine kvelden av ivrige quiltere.

Så velkommen til et lite bilderas :Besøk av lokalbefolkningen :)Vi leide oss rom hos Kvarøy Sjøhus


Veldig flotte sjøhus med tre soverom i hverOg med en nydelig utsikt nordover mot Hestmona


Og Vikingen, som er den lille øya midt i bilde.


På søndag var det hjemreise !

Takk for oss Kvarøy og takk for hyggelig samvær !